Ajankohtaista

Hyvää alkanutta vuotta 2023 kaikille jäsenille ja muillekin! Kotiseutuyhdistys on aloittanut 67. toimintavuotensa, ja ensimmäinen tapahtuma johon osallistumme, on Voi hyvin-messut Eurajoen yhteiskoululla 4.3.2023.

Toivottavasti näemme siellä!

Museot ovat sulkeutuneet tältä kesältä mutta voit tulla vierailulle eri sopimuksesta, esimerkiksi ryhmät; tiedustelut Eurajoen kunnan matkailutoimi, p.044 3124 216 tai 044 991 0075.

Myös Apteekkimuseolla, joka on Eurajoen opistolla, voi vierailla eri sopimuksesta, tiedustelut Eurajoen matkailutoimistosta, p.044 3124 266. Tervetuloa!

Saimme lisää Aulis Saarisen kokoamaa Sydänmaan talot-kirjasarjaa, joitakin sarjoja vielä jäljellä. Voit tiedustella kirjasarjaa numerosta 044 991 0075.

Sarja sisältää 4 kirjaa, yhteensä yli 1000 sivua. Sarjan hinta on 100 euroa. Kirjoissa esitellään kaikki Eurajoen Sydänmaan kantatilat ja niiden torpat ym. aina 1540-luvulta tähän päivään. 

Liity aktiivisesti toimivan yhdistyksemme jäseneksi! Vielä vuoden 2022 loppuun saat 2017 ilmestyneen Eurajoki-kuvateoksen liittymislahjaksi. Kuvateosta voi myös ostaa omaksi tai lahjaksi 25 euron hintaan Matkailuinfosta tai tiedustella numerosta 044 991 0075. 

Myös Kotiseutumme Eurajoki-sarjan kirjoja voit kysellä samasta numerosta ja täydentää 32- osaista sarjaasi, jos osia puuttuu.

Koulumuseon avajaiset pidettiin Irjanteen museoilla 8.8.2020.

Ohjelmassa oli Opetushallituksen pääjohtajan, Olli-Pekka Heinosen terveiset opetushallituksesta, Vesa-Pekka Leinon puhe sekä Ella Lehtolan musiikkiesitys. 

Puhujakorokkeena toimivat koulumuseon rappuset. Olli-Pekka Heinonen toi opetushallituksen terveiset juhlayleisölle
Olli-Pekka Heinonen lahjoitti museolle salkkunsa opetusministerin pestistä vuodelta 1996 ja sen vastaanotti kotiseutuyhdistyksen pj Tapani Rihtimäki
Kunnan sivistysjohtaja Vesa-Pekka Leino kertoi Eurajoen koulujen kuulumisista ja suunnitelmista syksyn varalle
Juhlayleisöä helteisessä säässä
Vasemmalta Vesa-Pekka Leino, Olli-Pekka Heinonen ja Tapani Rihtimäki
Ella Lehtola esitti haitarimusiikkia
Kakkukahvit juotiin juhlan lopuksi (kuva Mervi Salonen)
Kaija ja Katja Eurajoen Ylisenpään kyläyhdistyksestä kahvittivat vieraat (Kuva Mervi Salonen)

Etsintäkuulutus Vihtori Heinosen töistä

Irjanteen maatalousmuseolla on jo vuodesta 1988 ollut esillä eurajokelaissyntyisen, sittemmin Raumalla asuneen Vihtori Heinosen ihmis-ja eläinaiheisia veistoksia. Heinonen työskenteli nuorena miehenä Vuojoen kartanolla ja töitä ovat innoittaneet maaseudun askareet. Esillä on 19 erilaista teosta, ja osa niistä on ollut myös Satakunnan ITE-taiteen näyttelyssä.

Satakunnan ITE-työryhmä haluaisi tietää, onko jossain muualla, esim. yksityiskodissa lisää Heinosen töitä. Jos tiedät teoksista jotain, ota yhteyttä osoitteeseen grano.veli@gmail.com/ Veli Granö

Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö
Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö
Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö
Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö