Ajankohtaista

Museoiden avajaisissa su 28.5. klo 13.00 juhlapuheen pitää ja apteekkimuseon avaa Eurajoen lukion rehtori Ilkka Heikkilä.

Myynnissä on pitovelliä 3 e/annos ja museot ovat avoinna klo 19 asti, vapaa pääsy.

Lapsille vanhan ajan koulunkäyntiä koulumuseossa klo 14, 15 ja 16.  Samaan aikaan kirkonmäellä  kylätapahtuma, jossa on kahvila, kotieläimiä ja erilaisia myyntikojuja. Kaija Laivanen kertoo kirkonmäen historiasta klo 14.

Tervetuloa viettämään mukavaa kevätpäivää Irjanteelle!

Hyvää alkanutta vuotta 2023 kaikille jäsenille ja muillekin! Museot ovat kesäaikana avoinna sunnuntaisin 20.8.2023 saakka klo 13-19 sekä heinäkuussa ma-pe klo 12-18. Museoissa voi vierailla myös muina aikoina eri sopimuksella, (esim. ryhmät) ja tulla tutustumaan joko kaikkiin museoihin tai esim. koulu- tai apteekkimuseoon. Kierrokselle on tilattavissa opas Eurajoen Oppaista ja kahvitarjoilu.

Tiedustelut Eurajoen matkailutoimesta, p.044 3124 216.

Apteekkimuseo on kevään aikana siirretty Irjanteelle, maatalousmuseon päätyyn. Alla kuva uusista tiloista. Tervetuloa tutustumaan myös siihen!

Aulis Saarisen kokoamaa Sydänmaan talot-kirjasarjaa, on vielä joitakin sarjoja jäljellä. Voit tiedustella kirjasarjaa numerosta 044 991 0075.

Sarja sisältää 4 kirjaa, yhteensä yli 1000 sivua. Sarjan hinta on 100 euroa. Kirjoissa esitellään kaikki Eurajoen Sydänmaan kantatilat ja niiden torpat ym. aina 1540-luvulta tähän päivään. 

Liity aktiivisesti toimivan yhdistyksemme jäseneksi! Saat 2017 ilmestyneen Eurajoki-kuvateoksen liittymislahjaksi. Kuvateosta voi myös ostaa omaksi tai lahjaksi 25 euron hintaan, tiedustelut numerosta 044 991 0075. 

Myös Kotiseutumme Eurajoki-sarjan kirjoja voit kysellä samasta numerosta ja täydentää 32- osaista sarjaasi, jos osia puuttuu.

Koulumuseon avajaiset pidettiin Irjanteen museoilla 8.8.2020.

Ohjelmassa oli Opetushallituksen pääjohtajan, Olli-Pekka Heinosen terveiset opetushallituksesta, Vesa-Pekka Leinon puhe sekä Ella Lehtolan musiikkiesitys. 

Puhujakorokkeena toimivat koulumuseon rappuset. Olli-Pekka Heinonen toi opetushallituksen terveiset juhlayleisölle
Olli-Pekka Heinonen lahjoitti museolle salkkunsa opetusministerin pestistä vuodelta 1996 ja sen vastaanotti kotiseutuyhdistyksen pj Tapani Rihtimäki
Kunnan sivistysjohtaja Vesa-Pekka Leino kertoi Eurajoen koulujen kuulumisista ja suunnitelmista syksyn varalle
Juhlayleisöä helteisessä säässä
Vasemmalta Vesa-Pekka Leino, Olli-Pekka Heinonen ja Tapani Rihtimäki
Ella Lehtola esitti haitarimusiikkia
Kakkukahvit juotiin juhlan lopuksi (kuva Mervi Salonen)
Kaija ja Katja Eurajoen Ylisenpään kyläyhdistyksestä kahvittivat vieraat (Kuva Mervi Salonen)

Etsintäkuulutus Vihtori Heinosen töistä

Irjanteen maatalousmuseolla on jo vuodesta 1988 ollut esillä eurajokelaissyntyisen, sittemmin Raumalla asuneen Vihtori Heinosen ihmis-ja eläinaiheisia veistoksia. Heinonen työskenteli nuorena miehenä Vuojoen kartanolla ja töitä ovat innoittaneet maaseudun askareet. Esillä on 19 erilaista teosta, ja osa niistä on ollut myös Satakunnan ITE-taiteen näyttelyssä.

Satakunnan ITE-työryhmä haluaisi tietää, onko jossain muualla, esim. yksityiskodeissa lisää Heinosen töitä. Jos tiedät teoksista jotain, ota yhteyttä osoitteeseen grano.veli@gmail.com/ Veli Granö

Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö
Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö
Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö
Kuva: ITE Satakunnassa/Veli Granö